Krav, regler og projekteksamen

Krav, regler og projekteksamen#

Instruktion i projektarbejdet (Forår 2025) på Matematik 1b:

Udformning og aflevering af rapporten#

Denne vejledning beskriver kravene til, hvordan jeres projektrapport skal udformes og struktureres. Rapporten skal være et fælles produkt for gruppen, hvor der ikke redegøres for individuelle bidrag.

Krav til Rapportens Udformning:

  1. Fælles Rapport: Rapporten skal udarbejdes som gruppens fælles arbejde. Det skal ikke fremgå, hvem der har skrevet hvad, da alle gruppemedlemmer anses for at have bidraget aktivt.

  2. Forside: Rapportens første side skal indeholde:

    • Projektopgavens titel

    • Gruppens navn (fx F25Optisk03)

    • Gruppemedlemmernes navne og studienumre

    • Underskrifter (hvor alle underskriver, at de har deltaget aktivt i gruppens arbejde)

    • Afleveringsdato

  3. Målgruppe: Rapporten skal kunne læses og forstås af en medstuderende, der har arbejdet med et andet projekt. Det betyder, at den skal være skrevet med jeres medstuderende i tankerne og have en klar og logisk disposition, der introducerer emnet på en forståelig måde.

  4. Format og Struktur:

    • Format: Rapporten skrives enten i LaTeX/Overleaf eller i en Jupyter Notebook.

    • Selvstændighed: Den skal kunne læses og forstås uden en separat “køreplan”. Alle nødvendige forklaringer og definitioner skal indgå i rapporten.

    • Disposition: Anvend en traditionel opbygning med indledning, problemformulering, teoretisk baggrund, metode/implementering, resultater, diskussion og konklusion.

    • Præcision og Korthed: Rapporten bør være kortfattet, veldisponeret og præcis. Mindre væsentlige detaljer, som fx udvidet dokumentation af Python-kode, kan placeres i et bilag eller udelades.

  5. Integration af Teori og Eksempler: I de dele af projektet, hvor I skal fremvise et matematisk udsagn eller et koncept, skal I enten udarbejde et fuldt bevis eller, hvis I ikke kan komme igennem med beviset, som minimum illustrere udsagnet med konkrete eksempler og figurer, køreplanen vil ofte angive hvilken forklaringsgrad der forventes. Overvej at kombinere teoretiske diskussioner med praktiske illustrationer (fx grafer eller diagrammer) for at underbygge jeres argumentation.

  6. Refleksion og Diskussion: Udover de konkrete opgaveløsninger opfordres I til at reflektere over, hvordan de anvendte metoder og modeller bidrager til forståelsen af det overordnede emne.

  7. Aflevering:

    • Aflevering sker online på Learn, gerne som en PDF.

    • Deadline fremgår af kursushjemmesiden.

    • Efter aflevering foretages automatisk plagiatkontrol.

  • Navngiv PDF-filen med det gruppenavn, I har fået tildelt på Learn (fx F25Optisk03.pdf).

Projekteksamen#

Projekteksamen starter kl. 9.30 på skema A, og kl. 13:00 på skema B, datoen fremgår af kursushjemmesiden. Prøven starter med en individuel skriftlig 1 times prøve i projektet. Prøven stilles på papir, og løses og afleveres på det udleverede papir. Der tillades ingen hjælpemidler til prøven. Hvis du har fået bevilliget ekstra tid, eller dispensation for at benytte computer til eksamen, skal du medbringe dokumentation for dette. Hvis du har fået bevilliget mere end 25% ekstra tid, skal du kontakte uepe@dtu.dk inden eksamen.

Efter den skriftlige eksamen præsenterer grupperne dele af indholdet af deres rapport for de øvrige grupper og vejleder. Vejleder har på forhånd aftalt med grupperne hvilke dele de skal fremlægge. Hver gruppe har ca. 10 minutter til præsentation. Der sker ingen individuel bedømmelse i denne del af eksamen.

Projektet udgør 20 % af vurderingsgrundlaget for kursuskarakteren.